četrtek, 1. november 2012

Jesenska sladica v nekaj minutah

Tole sem bila sposobna danes pripraviti, čeprav že tri dni nekaj boleham. Če ne bi bila tale poslastica preverjeno slastna in preverjeno pripravljena v nekaj minutah se, po pravici povem, ne bi niti lotila.

Za nas pet sem porabila:
- deset drobnih jabolk
- dve pesti nalistanih mandljev
- dve pesti rozin
- cca 3cm masla (od klasične četrtkilske kocke)
- nekaj žlic rjavega sladkorja
- žličko cimeta
- četrt litra sladke smetane.

Olupljenim jabolkom odstranimo peščišča, narežemo na osminke in razporedimo v pekač.
Maslo, mandlje, sladkor in cimet v posodi v mikrovalovki* segrevamo na 300 W cca 2 min oziroma toliko, da se maslo razpusti.
Premešamo, mešanico potresemo čez jabolka potresena z rozinami (lahko jih prej namočimo v rumu) in damo za 5 minut v mikrovalovko na 600 W. Še toplo postrežemo s stepeno, rahlo osladkano sladko smetano.
Za slikat je ostal samo prazen pekač:


* Mikrovalovka pri nas doma ni bavbav. Prav tako ne večje količine masla in sladke smetane. Ne, nihče ni predebel in še vsi smo živi. ;)

4 komentarji:

  1. :D Všeč mi je prazen pekač, pa posebno opozorilo spodaj tudi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. komentar v majhnih črkah je naredil tole zadevo še bolj slastno. bomo poskusilI; z mikrovalovko in maslom in smetaano... :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Pri nas bi bila ... mikrovalovka bavbav. Nama že zaradi veliko manjših porabnikov toka varovalke v stari bajti skačejo po glavi :-)

    Ah, ti si mislila ideološko? :-) No, to pa ne. In smetane, olja in masla pojeva za manjšo afriško državo in to, pazi zdaj, kljub rahli prekomerni teži ... Čao, grem hrustat čips. :-)

    OdgovoriIzbriši