sreda, 4. maj 2011

Praga (5)

Peti dan se je že poznalo, da smo utrujeni. Itak nismo imeli kakšnih ambicionih načrtov, tako da ni bilo posebne škode, če smo se odpravili od doma šele pozno dopoldne. Sploh ker so šli fantje prejšnji dan na nočno fotografiranje in so se klatili kar dolgo. Bili so pa uspešni, nekaj krasnih fotk imamo, pa še čisto po moško so se meli fajn. So šli na pivo. No, na vročo čokolado. :)


Tokrat smo se odpeljali proti Vyšehradu. Najprej smo se ustavili pri Karlovem trgu, splezali na stolp mestne hiše tega dela mesta. Kakšen balzam - nikjer žive duše, razgled pa prav tako veličasten.



Vyšehrad je bil prav tako prazen. Otroci so se najprej zapodili na neko fino igrišče, midva sva v senčki na klopci klepetala, potem smo se sprehodili okoli obzidja, opazovali mesto, Vltavo in nasploh uživali v dnevu.


Potem smo se zapeljali še postajo ali dve s tramvajem stran od centra. Ker so se basali neki oblaki smo namesto pohajanja šli kar na kosilo. Kaj kosilo, cela pojedina je bila. Če se ne bi na lastne oči prepričala ne bi verjela, da je lahko taka razlika v ceni v tistem kilometru od centra. Če smo se v centru mesta solidno najedli in napili za cca 60 EUR (tri predjedi, plošča za dve osebi, dve sladici, dve kavi, runda pijače) smo se tukaj bistveno več najedli in napili za - dobrih 40 EUR (tri juhe, štiri glavne jedi, tri sladice, dve rundi pijače, dve kavi).

Po obilnem kosilu smo se spet v sončku odkotalili nazaj proti centru. Tokrat na Vaclavske namesti - največji trg. Res je impresiven. Malo posedeli, občudovali narodni muzej (tokrat od zunaj, ostaja za prihodnjič), opravili nekaj nakupov in tako uspešno zaključili še zadnji dan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar